Tora/Tevrat

"Biz Tora/Tevrat dediğimiz zaman maneviyattan, içsellikten bahsediyoruz. Eğer kişi maneviyatı ıslah olmak için kullanmıyorsa bu onun için zehir olur ve kişinin içinde ki tapınak ve kutsallık yıkılır denir. Yani adam daha çok kendi egosunun etkisine girer. Bu gibi durumlarda adam bu dünyada Yaratan’ın ona iyi bir hayat vereceği, diğer dünyada da cennette rahat bir yeri olacağı gibi gurur içerisine düşer.
Kişi kendisini ıslah edecek aracı elinde tutarsa tapınağa gelir denir. Tapınak ne demek? Kişi kendisi için bir ev inşa eder yani arzularından ruhunu inşa eder. Kişinin ruhunda Allah’ın Işığı ifşa olur. Bu yüzden manevi çalışmaya başlamadan önce her birimiz kalbimizi amaca yönlendirmeliyiz.
Kitapları neden çalışıyoruz? Bu kitaplardan ne istiyoruz? Adam kendisini amaca yani ben ıslah olmak için yaratıldım yoluna uydurmalı. Tora yani maneviyat Allah’ın adama ifşası, tüm manevi basamaklardan bize gelen Işıktır. Maneviyat yolunda Yaratan’ın Işığıyla her basamakta ıslah olmaya ki, bu basamaklardan tekrar Allah’ın katına yükseliyoruz, bu ıslah yoluna Tora denir.
Tüm sistemi doğru kullanacak olursak ve Işığı almak istersek maneviyatı çalışmalıyız ki bu sistem vasıtası ile Yaratan’ı keşfedebilelim, O’na benzediğimiz kadarıyla Yaratan’ı ifşa edebilelim."
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa